Apartments in Amsterdam

Uusinta asuntoarkkitehtuuria Amsterdamissa

News | 11/2017 | Hanna Hannus

Pinta-alaltaan pienessä Hollannissa kaupungit kasvavat tiivistämällä. Esittelemme kolme esimerkkiä kiinnostavasta uudesta asuntoarkkitehtuurista Amsterdamissa.

 

Kekseliästä sosiaalista asuntotuotantoa

Villa Mokumissa on yli 600 opiskelijoille suunnattua asuntoa, sekä vuokra- että omistusasuntoja. Rakennus edustaa Hollannille tyypillistä tiiliarkkitehtuuria, johon sisältyy kiinnostavia yksityiskohtia. Eri rakennusmateriaalien rytmittäminen, vehreä sisäpiha ja isot aukotukset terasseineen keskellä julkisivua luovat rakennukselle omaperäistä luonnetta ja kylämäisyyttä.

Villa Mokum sijaitsee kasvavalla Amstelkwartierin alueella, jossa sijaitsi ennen jätevedenpuhdistamo. Rakennus voitti Amsterdam Nieuwboupris -palkinnon vuonna 2016.

Tiivis ja mielikuvituksellinen urbaani nähtävyys

IJDock-kortteli sijaitsee Amsterdamissa IJ-joen varrella. Sen asemakaava on poikkeuksellinen: Zeinstra van Gelderen -arkkitehtitoimiston suunnittelema asuintalo muodostaa terävän kolmion alueen keskelle.

Parin korttelin kokoinen alue on täynnä yksityiskohtia, kuten liuskekiveä muistuttava kattomateriaali asuintalossa sekä kävelysilta joka yhdistää Oikeuspalatsin tornit toisiinsa.

Ruosteenpunaista luksusta

NorthOrleans on vuonna 2016 valmistunut 120 asunnon opiskelija-asuntola, jonka arkkitehtuuri on kekseliästä ja asumisen laatu korkeaa. Rakennuksen parvekkeet koostuvat kuvioleikatusta Cor Ten-teräksestä, ja sisempää julkisivua peittää puulankkupinta.

Amsterdam Noordin entinen teollisuusalue tiivistyy kehittyy kovaa vauhtia. Lähistöllä sijaitsee niin luovan alan toimistoja kuin urbaani ruokakeskittymä.

Opintomatkalle Hollantiin? Archtours tuottaa arkkitehtuuriin ja kaupunkisuunnitteluun erikoistuneita opintomatkoja Pohjoismaiden ja Euroopan kiinnostavimpiin kaupunkeihin. Yrityksen tai kunnan tarpeisiin räätälöity opintomatka tuottaa uusia ideoita ja hyödyllisiä referenssejä. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää: puh. 0102350 560 tai archtours@archtours.com.

Sign up for our newsletter

Sign up for our newsletter and we will send you latest ideas and inspiration for architectural study tours up to 6 times a year.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Tilaa uutiskirjeemme

Lähetämme sinulle ajankohtaisia kuulumisia ja inspiraatiota opintomatkoihin enintään 6 kertaa vuodessa.

You have Successfully Subscribed!